Aanbouwen

U kunt uw woonkamer of keuken vergroten door een mooie aanbouw te plaatsen. Dit vergroot uw woongenot en het verhoogt de waarde van uw huis. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij dé aannemer in Den Haag en omgeving om uw wens te vervullen.
Voor een aanbouw kunt u kiezen uit een gemetselde aanbouw, houten aanbouw of een serre. Verder kunt u bij een gemetselde of houten aanbouw voor een lichtstraat kiezen. Zo heeft u meer natuurlijk licht in uw woning. U kunt ook kiezen voor een carport als verlenging van uw huis. Tenslotte kunt u er voor kiezen om een dakopbouw of dakkapel te plaatsen.

Voor een overzicht van alle werkzaamheden voor een serre/ aanbouw kunt u terecht op onze overzicht werkzaamheden aanbouw/ serre pagina.

Vergunningen
Een aanbouw, uitbouw, dakopbouw en dakkapel moeten aan de eisen van de “bouwwet- en regelgeving” voldoen. Bij aanbouwen met een diepte minder dan 4 meter is geen vergunning nodig. Wordt de aanbouw dieper dan 4 meter dan kunnen wij zowel de vergunning als de tekening verzorgen. Als de woning in stadsgezicht staat, is voor alle gevallen een vergunning vereist. Voor een dakopbouw moet er altijd een vergunning aangevraagd worden.

Dakkapellen die kleiner zijn dan een halve meter hebben geen vergunning nodig wanneer het huis niet in het stadsgezicht staat en wanneer er geen bestemmingsplan is. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de betreffende gemeente of op de website van de Rijksoverheid. Wordt de dakkapel groter dan een halve meter? Dan kunnen wij zowel de vergunning als de tekening verzorgen.

In samenwerking met de architect kunnen wij voor u deze vergunningen bij de betreffende gemeente aanvragen.