Aanbouwen » Overzicht werkzaamheden dakopbouw


Met onze minimale 30 jaar ervaring als aannemer in Den Haag en omstreken, kunnen we een duidelijk beeld schetsen welke werkzaamheden er worden uitgevoerd bij een dakopbouw.

Overzicht werkzaamheden dakopbouw
– Bij een dakopbouw worden eerst stalen constructies en houten skeletwanden geplaatst.

– Diverse leidingen worden verlegd zoals riolering, bekabeling en waterleidingen.

Kozijnen worden geplaatst in de stalen constructies. Er kan voor verschillende materialen gekozen worden zoals hardhout, (meranti, merbau, grenen hout) kunststof en aluminium kozijnen. Verder kan er ook gekozen worden voor gesubsidieerd isolatieglas(HR++). Bij de kozijnen kunnen ook ventilatiesystemen geïntegreerd worden. Dankzij dit ventilatiesysteem blijft de lucht in de kamer continue ververst. Hierdoor wordt ook vieze lucht, vochtplekken en schimmel voorkomen.

– Na het plaatsen van de kozijnen, worden de muren gemetseld. Hiervoor kan voor verschillende metseltechnieken gekozen worden zoals kruisverband, staandverband, halfsteensverband en halfsteens spouwmuren. De binnenkant wordt afgewerkt met Trespa beplating, afgetimmerd met houtenplaten en gestukt.

– Na het metselen kan er gekozen voor diverse voegwerken zoals platvolvoeg, knipvoeg, terugliggende voeg, schaduwvoeg enzovoort.

– Verder kunnen de wanden en dak geïsoleerd worden.

– Voor de verwarming kan er gekozen worden voor vloerverwarming of radiatoren.

– De vloer wordt afgewerkt met zandcement

– Voor de trap kunt u kiezen voor een open of gesloten trap. Dit kan uitgevoerd worden in diverse houtsoorten en ijzeren trappen kunnen in diverse decoratieve vormen geleverd worden.

– Voor het dak kunnen verschillende werkzaamheden uitgevoerd worden:
o Houten balklagen bevestigen of betonnen dak plaatsen.
o Dakbedekking (zink, lood, twee laagse bitumineuze dakbedekking pannen) aanbrengen
o lichtstraat / koepel (met isolatieglas) aanbrengen

– Voor het afvoeren van hemelwater, wordt er een goot geplaatst. Dit kan een kunststof, zinken, aluminium of mentale goot zijn.

– Indien er een balkon is, kunnen diverse hekken geplaatst worden zoals houten, stalen en aluminium. De hekken kunnen in alle vormen en kleuren geleverd en geplaatst worden. Voor meer informatie kunt u terecht op de hekwerken pagina. Verder kunnen wij ook de buitendeur naar het balkon plaatsen. De deuren kunnen in diverse soorten materialen geleverd en geplaatst worden zoals houten, kunststof of aluminium. Dit kunnen wij in diverse soorten scharnieren plaatsen inclusief dievenklauwen enzovoort plaatsen.

– Diverse elektrische installaties aanleggen zoals bekabeling, inbouwstop contacten, schakelaars, lichtpunten en aircondition.

– Diverse schilder- sauswerk met hoog kwaliteit materiaal zoals Sikkens. Zie voor meer informatie de stuk- en schilderwerk pagina.

– Voor vloerbedekking kunt u voor diverse materialen kiezen zoals tegels, laminaat en parket.

– Voor wanddecoratie kan er gekozen voor diverse soorten zoals diverse stukwerken (poetswerk, schuurwerk, pleisterwerk, spachtelputz), behang(kant-en-klare behang en glasvliesbehang) en verf.

– Tenslotte kan er ook gekozen zonnewering en gordijnen. Voor binnen kunt u kiezen voor shutters, rolgordijn en jaloezieën. Voor buiten zonnewerkingen kunt u kiezen voor markies, knikarm, uitval, screen en rolluiken.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.